تاریخ بروز رسانی نوامبر 24, 2019 %%
فرایند ترک اعتیاد بسیار سخت و پیچیده است. در این پروسه چند ماهه و یا شاید هم چند ساله، شخص بیمار اعتیاد بعد از درمان در مرکز ترک اعتیاد بسیار آسیب پذیر بوده و بسیار به حمایت خانواده و اجتماع نیاز دارد. اما متاسفانه دید اجتماع نسبت به این افراد تغییر می کند و حتی یافتن کار و کسب درآمد نیز برای آن ها بسیار مشکل می گردد. این فشار روانی تا بدان جایی اعمال می گردد، که فرد را دوباره به سوی مواد مخدر سوق می دهد.
در ادامه گفتگو با جناب سردار مومنی در استفاده از تکنولوژی برای مبارزه با اعتیاد
آنچه در این میان مهم جلوه می کند، کشف و از بین بردن مواد مخدر می باشد. سردار اسکندر مومنی در این زمینه بیان داشت که؛ ایران در 40 سال گذشته همواره به کشف و ضبط این مواد پرداخته است. از آن جایی که ایران مسیری آسان برای ترانزیت مواد مخدر به اروپاست، از کشور های اروپایی انتظار می رود که در این زمینه همکاری های لازم را داشته باشند. ما متاسفانه گذشته مبارزه با مواد مخدر نشان داده است، که همیشه ایران به تنهایی در برابر سیل عظیمی از ترانزیت مواد مخدر ایستادگی نموده و در این زمینه شهیدان بسیاری را تقدیم کرده است.
خوشبختانه امروزه با استفاده از فناوری های جدید مانند پهپاد ها و ماهواره ها، می توانیم مواضع دقیق کشت خشخاش را مشاهده کرده و از راه دور آن را مورد هدف قرار دهیم. این مواضع در ایران بسیار ناچیز می باشند، اما در افغانستان سطح وسیعی از زمین ها، به کشت خشخاش اختصاص یافته است.
اقدامات نیروی انتظامی در کنار مدارس
سردار مومنی در خصوص اقدامات لازم برای پیشگیری از اعتیاد نوجوان بیان داشت، که در 2 سال اخیر با هماهنگی هایی که با نیروی انتظامی صورت گرفته است، این ارگان به پاسداری از حریم مدارس از فاصله 500 متری پرداخته است. سردار بیان کرد: در حقیقت ما معتقدیم اگر میزان عرضه کاهش یابد، میزان تقاضا نیز کاهش خواهد یافت. اما آنچه که اکنون مورد بررسی و هدف اصلی ما است، مربوط به اعتیاد زنان می شود. آمار نشان می دهد که در سال 80 جمعیت زنان معتاد تنها 5 درصد از جمعیت کل معتادان کشور را در بر داشت، این در حالی است که این تعداد در سال 90 به 9.8 درصد افزایش یافت. اما خوشبختانه این آمار از سال 90 به بعد افزایش نیافته است.
اعتیاد در بانوان و قشر دانشجو
رشد اعتیاد در زنان در میان قشر جوان و دانشجو بسیار بیش از زنان خانه دار است. آمار معتادان در سال 94 برابر با 2 میلیون و 808 هزار نفر بود، که با توجه به تعداد دانشجویان معتاد در این جمعیت، می توان گفت که آمار معتادان مربوط به این قشر در 10 سال گذشته افزایش داشته است. همچنین با یک نمودار دقیق تر مشخص شد، که حدود 2 درصد این معتادان مربوط به دانشجویان وزارت بهداشت بوده و 2.6 درصد آنان مربوط به دانشجویان وابسته به وزارت علوم می باشند.
اعتیاد در کمین افراد شاغل
در بررسی هایی که در میان افراد شاغل وابسته به مواد مخدر صورت گرفت، مشخص شد، افرادی که دارای شرایط شغلی سخت می باشند، بیشتر در معرض اعتیاد قرار دارند.
طرح کاج زیر نظر وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی صورت می گیرد. این طرح در واقع سامانه ای است که افراد در آن ثبت نام کرده و اطلاعات خود را وارد می کنند. در این طرح به افراد بسته های لازم، کارگاه های آموزشی و … صورت می گیرد. هم اکنون این طرح در چندین محیط صنعتی در حال اجرا می باشد و تا به امروز بیش از 50 واحد صنعتی و بیش از 500 نفر در این سامانه ثبت شده اند.
نقش فضای مجازی در توزیع مواد مخدر و آگاهی خانواده
سردار مومنی در این خصوص ابراز نگرانی کرده و توضیح دادند؛ که با گسترش فضای مجازی در میان نوجوانان، نحوه دسترسی و خرید آنان به مواد مخدر نیز تغییر کرده است. امروزه فروشندگان مواد مخدر از روش های نوینی برای ارتباط برقرار کردن و فریب جوانان استفاده می کنند. مانند افزایش فروش گل و اعتیاد گل ماری جوانا از این رو باید خانواده ها در کنار سایر ارگان های مبارزه با مواد مخدر، به مبارزه علیه این کانال و شبکه های اجتماعی آمده و فرزندان خود را از آن ها دور نگه دارند. و پیشگیری در آینده از ترک اعتیاد به گل و شیشه باشیم.
چهره های جدید مواد مخدر
در بسیاری از موارد شاهد توزیع قلیان ها در قهوه خانه ها بوده ایم. آنچه در این بین باعث نگرانی می شود، استفاده از مواد مخدر همراه با این قلیان های خوش آب و رنگ می باشد. در این خصوص نیز اقدامات لازم صورت گرفته است و با تمامی این قهوه خانه های متخلف در سطح کشور، برخورد خواهد شد. همچنین علاوه بر قهوه خانه ها، با عطاری هایی که مواد مخدر همانند کپسول غیر مجاز را در اختیار افراد قرار می دهند، برخورد شدید می گردد.
پایان پیام.
خانم عطر پاکی