تاریخ بروز رسانی مارس 21, 2019 %%
آنچه به عنوان درمانی برای سلامت روانی جامعه مهم است، توجه به نوع زندگی کودکان می باشد. تحقیقات نشان داده است که زندگی کودکانی که در خانواده هایی با والدین معتاد زندگی می کنند و اقدامی برای ترک اعتیاد در مرکز بازپروری نمیکنند، بسیار متزلزل و پر از استرس است. این کودکان دچار بیماری های روحی گوناگونی شده و احتمال به مصرف مواد مخدر و اعتیاد کودکان در سنین نوجوانی و بزرگسالی در آن ها بیشتر است.
کودکانی که با والدین معتاد و یا پدر معتاد زندگی می کنند، اغلب شاهد خشونت، بدرفتاری، آزار و اذیت و… هستند. در این میان متاسفانه مادر خانواده نیز به دلیل بی هویت شدن، نمی تواند به عنوان حامی برای کودکان محسوب شود. این روند باعث می گردد که این کودکان اغلب منزوی، افسرده، کم حرف و یا پرخاشگر شوند. اکثر این کودکان دارای اعتماد به نفسی پایین می باشند، که آن نیز بر اثر بی توجهی و عدم هماهنگی میان والدین رخ می دهد.
این کودکان نمی توانند با دیگران رابطه ای صمیمانه برقرار کنند، زیرا از مطلع شدن دوستان خود از وضعیت اعتیاد والدینشان، خجالت زده می گردند. این امر آن ها را بیش از هر چیز دیگری منزوی می کند. معمولا این کودکان مبتلا به اختلالات خواب، رفتارهای ضد اجتماعی، دروغگویی، افسردگی، ترس و تایید جویی، سرخوردگی و بزهکاری می گردند
آسیب های اجتماعی کودکان اعتیاد
آسیب های اجتماعی که به این کودکان وارد می شود، تقریبا غیر قابل جبران بوده و اگر نتوان مادر خانواده را تحت حمایت قرار داد و روش های صحیح فرزند پروری را به او آموخت، احتمال گرایش به اعتیاد در این کودکان بیش از سایرین خواهد بود. معمولا میزان آسیب پذیری فرزندان دختر بیش از پسران است، اما تحقیقات نشان می دهد که تعداد فرزندان پسری که به اعتیاد روی می آورند، چندین برابر دختران می باشد. اعتیاد کودکان به مواد مخدر مانند شیشه،حشیش،تریاک و غیره مشاهده شده.
خانواده هایی که اعتیاد در آن ها رواج دارد، اغلب دارای محیطی ناامن برای فرزندان می باشند. در واقع فرزندان در نوعی سردرگمی به سر می برند، که حاصل از روحیات متغیر والدین در پیش و پس از مصرف مواد مخدر است. فضای این خانه ها سرشار از نگرانی، اضطراب و تشویش است. از طرفی از آن جایی که این کودکان از همان دوران با مواد مخدر آشنایی دارند و در دسترسشان می باشد، احتمال گرایش به اعتیاد در آن ها چندین برابر کودکان معمولی است و خانواده با این آسیب برای جلوگیری اقدامی جهت ترک اعتیاد خود کنند.
متاسفانه اگر این امر از سوی ارگان های مربوطه بطور جد مدیریت نگردد، در زمانی نه چندان دور، شاهد جامعه ای بیمار اعتیاد خواهیم بود، که قربانیان زیادی را در پی خواهد داشت.
پایان پیام.