تاریخ بروز رسانی آگوست 6, 2019 %%
گمان نکنید تنها مواد مخدر سبب اعتیاد می شوند، بلکه مخدر های قوی تری نیز وجود دارند که به دلیل رایج بودن، ضررشان بسیار بیش از تریاک و هروئین است. آری، قند ها همان مواد مخدر می باشند. این مواد که به شکل های گوناگون در هر خانه و فروشگاهی یافت می شوند، دل از کودک تا بزرگسال را ربوده اند و سبب بیماری جامعه شده اند. از جمله بیماری هایی که بر اثر مصرف بیش از حد قند عارض می شود.
از جمله بیماری هایی که بر اثر مصرف بیش از حد قند عارض می شود، می توان به دیابت و بیماری های قلبی اشاره کرد. البته خالی از لطف نیست که بدانید قند ها غذای سلول های سرطانی هستند. بنابراین با مصرف هر چه بیشتر آن ها، ریسک ابتلا به سرطان را در خود افزایش می دهید.
اعتیاد به شکر یکی از اعتیاد های رایج در بسیاری از جوامع است. در حقیقت هر چه شما بیشتر قند مصرف کنید، ذهنتان به این میزان قند عادت می کند و دیگر راس ساعتی مشخص، همان میزان قند را از شما طلب می کند. بنابراین تربیت کردن ذهن و جسم خود، یکی از راه های غلبه بر این نوع اعتیاد می باشد.
اعتیاد فقط برای مواد مخدر یا مانند اعتیاد به شیشه و مواد سنتی خلاصه نمیشود و انواع اعتیاد با شرایط خطرناک در کنار ما میباشد.
نشانه ها با رفتار های زیر، دارای اعتیاد به شکر هستند:
- اگر با کسانی زندگی می کنید که شکلات و شیرینی هایشان را پنهان می کنند، بدانید که در حال زندگی با معتادان به شکر می باشید. زیرا افراد عادی هرگز چنین عملکی را مرتکب نمی شوند.
- هر بار بیش از دفعه قبل شیرینی می خورند. بعد از آنکه بدنتان به یک میزان خاص از شکر مقاوم شد، از شما مقدار بیشتری طلب خواهد کرد. از این رو اگر در کنار افرادی هستید، که هر روز میزان مصرف خود را افزایش می دهند، بدانید قطعا این افراد به شیرینی جات اعتیاد دارند.
- افرادی که به هنگام سیری هم، شیرینی می خورند. این افراد تمایل دارند که حتی بعد از یک وعده غذایی کامل، باز هم به مصرف یک برش بزرگ از شیرینی بپردازند.
- اشخاصی که دائما هوس شیرینی می کنند. هوس کردن، یکی از ترفند های بدن برای جذب شیرینی بیشتر می باشد. در حقیقت بعد از مصرف میزان زیادی شیرینی، بدن تمامی آن را به سلول ها برده و شما با افت قند شدید مواجه می شوید. از این رو مدام هوس شیرینی می کنید. علاوه بر این، برخی از افراد در هنگام ناراحتی و افسردگی، عادت به خوردن شیرینی دارند. این کار عادت بسیار ناشایستی می باشد که افراد را از پرداختن به حالت ناراحت خود، باز می دارد.
- افراد معتاد به شیرینی، هوس غذا های شور می کنند. معمولا این نوع هوس، به دلیل نرسیدن مواد مغذی به بدن می باشد و این حالت در میان افرادی که اعتیاد شدید به شکر دارند، بسیار رایج است. این افراد به دلیل کمبود مواد پروتئینی و چربی، علاقه بسیاری به خوردن غذا های شور دارند. البته عکس این قضیه نیز صادق است. یعنی اگر تمایل بسیاری به خوردن غذا های شیرین دارید، نشان از مصرف بالای پروتئین در بدن می باشد. راه حل، تعادل میان این دو نوع می باشد.
عدم مصرف شکر در بیماران معتاد به شیرینی، چه علائمی در آن ها به وجود می آورد؟
اعتیاد به شیرینی یک عادت رفتاری نیز می باشد. در حقیقت اگر بخواهید شیرینی جات را ترک کنید، بدن ما با استرس رو به رو شده و ناخودآگاه، بدنتان علائم ترک اعتیاد را از خود نشان می دهد. این علائم شامل، سردرد، بیحالی و احساس خستگی، درد عضلانی، بی خوابی، حالت تهوع و نفخ می باشد. شدت این علائم در 24 ساعت بعد از ترک بروز می کند. تنها راه حل این موضوع، تدریجی کم کردن مصرف شیرینی می باشد.
شیرینی جات را به عنوان آرام بخش ببینید
یکی از علائم اعتیاد روحی به شیرینی و شکر زمانی است که بعد از دیدن یک فیلم ناراحت کننده و یا ترک موقعیت های استرس زا هوس شیرینی می کنید. زیرا عادت کرده اید که از شیرینی به عنوان یک ماده ای آرام بخش و ضد استرس استفاده کنید. این رفتار باعث می شود که شما از مواجه با ناراحتی ها در امان باشید.
با اینکه می دانید شیرینی چه مضراتی برای شما دارد، باز هم شیرینی می خورید. در این حالت فرد خود می داند که شیرینی جات چه ضرر ها و زیان هایی برای فرد به همراه دارد، اما با این حال باز هم نمی تواند از مصرف شیرینی دست بردارد.
احساس گناه کردن بعد از خوردن شیرینی، یکی دیگر از نشانه های اعتیاد به آن است. این افراد معمولا برای یافتن شیرینی به بیرون از خانه می روند. آن ها برای این رفتار خود بهانه های جورواجوری ساخته تا خود را قانع کنند. اما به راستی، دلیل این اعتیاد چه می تواند باشد؟ چگونه فردی به خوردن این مواد معتاد می شود؟
مغز انسان با شکر همان رفتاری را می کند، که با سایر مواد مخدر انجام می دهد. یکی از مهمترین دلایل اعتیاد به قند، نیاز مغز به قند برای کار کردن می باشد. مغز برای تامین انرژی خود به گلوکز نیاز دارد و سعی می کند همواره از هر راهی، به این منبع دست یابد. بنابراین اولین مقصر اعتیاد شما به شکر، مغز می باشد که شما را وادار به مصرف آن می کند.
پایان پیام.
خانم عطر پاکی