آموزشی مطالب اعتیاد

نقش خانواده و اجتماع در اعتیاد و درمان افراد

Rate this {لطفا به محتوا امتیاز دهید}

تاریخ بروز رسانی آگوست 25, 2019 %%

اعتیاد در تعریف عام به مواد و عاداتی گفته می شود، که برای ذهن خوشایند بوده و انجام آن ها باعث می شود که رضایت درونی در ما ایجاد شود و ما برای تکرار آن ترغیب کند. طبق این تعریف، معتاد به شخصی گفته می شود که به مواد، رفتار و یا شی خاصی عادت داشته، به گونه ای که نتواند با اراده معمولی خود آن را ترک کند و یا توان قدرت تصمیم گیری برای ترک آن را ندارد.

نقش خانواده و اجتماع در اعتیاد و درمان افراد

نقش خانواده و اجتماع در اعتیاد و درمان افراد

در گذشته اعتیاد تنها دامنگیر افراد بالغ بود، اما متاسفانه امروزه با رشد سریع مزارع کشت گیاهان مخدر با کمی دستکاری شده مانند اعتیاد به گل یا ماریجوانا توزیع آسان و دسترسی بیشتر مواد برای افراد در سنین های مختلف بدون جنسیت فرد مصرف کننده، این معضل بیشتر در نوجوانان مشاهده میشود که سرایت کرده است چرا که جهت درمان اعتیاد مانند گل به کلینیک و مرکز ترک اعتیاد مراجعه میکنند.

از طرفی در گذشته تنها از مواد مخدری که بر پایه گیاه بودند مانند خشخاش که اعتیاد به تریاک نمونه آن است، استفاده می شد. در صورتی که امروزه رشد دانش آزمایشگاهی سبب شده است، که دسته ای از مواد مخدر محرک صنعتی مانند اعتیاد به شیشه که بسیار مخرب تر از مواد اعتیاد آور سابق می باشند، در دسترس همگان قرار گیرد.

دلیل گرایش افراد به مواد مخدر چیست؟

چگونه می توان از روند رو به رشد اعتیاد در جامعه جلوگیری کرد؟

می توان دلایل گرایش به مواد مخدر را به سه دسته تقسیم کرد:

  1. فردی
  2. اجتماعی
  3. خانوادگی

در میان سه دلیل بالا، دلایل فردی بیشترین نقش را در اعتیاد افراد ایفا می کنند. دلایلی همچون فشار های عصبی، بیماری های روحی، شکست های عاطفی، مالی، شغلی، تحصیلی، اضطراب، افسردگی، پرخاشگری و رفتار های ضد اجتماعی.

علاوه بر این، برخی از شخصیت های خاص هستند که احتمال سوق یافتنشان به سوی مواد مخدر بیشتر است. مانند افراد خجالتی. این دسته از افراد به دلیل عدم توانایی در نه گفتن، بسیار در معرض آلوده شدن به مواد مخدر می باشند.

آگاهی و نقش خانواده و اجتماع در اعتیاد فرد تا درمان در کمپ ترک اعتیاد

نگرش مثبت به مواد مخدر نیز، یکی دیگر از دلایل اعتیاد نوجوانان می باشد. از بین رفتن زشتی استعمال و یا اینکه داشتن باور های غلط در مورد اعتیاد، افراد را به سوی این منجلاب سوق می دهد.

آگاهی و نقش خانواده و اجتماع در اعتیاد فرد تا درمان

اما این ها تنها دلایل گرایش فرد به اعتیاد نیست. گاهی نقش خانواده در محبت ها و حمایت های ناسالم بدون آگاهی بیجای والدین، اعتیاد یکی از اعضای خانواده، تبعیض بین فرزندان، درگیری بین والدین و بی اطلاعی خانواده از دوستان فرزندانشان و…. زمینه ساز اعتیاد در نوجوانان و جوانان است.و نمونه توجیحات شخص بیمار اعتیاد در هنگام مشاوره درمانگر در مراکز کلینیک یا کمپ ترک اعتیاد انجام میشود بیان میکند.

یافتن علت اعتیاد تنها بخشی از درمان است. اما آنچه بیش از درمان مهم است، پیشگیری می باشد. بهتر است بگوییم چه راهکار های برای مقابله با اعتیاد وجود دارد:

خانواده: خانواده اولین نهاد و گروهی است که فرد در آن رشد می کند. بنابراین آموزش هایی که توسط آن ها به افراد داده می شود، شخصیت پایه آن ها را می سازد. بنابراین فرزندانی قوی و با اراده تربیت کرد تا در مواجه با مواد مخدر، قاطعانه از آن فاصله گرفته تا در دام گرفتار نشوند.

در حقیقت خانواده وظیفه دارد، که محیطی امن برای فرزندان خود مهیا کند و مانند معلمی دلسوز به آموزش فرزندان خود بپردازد. بیشتر آموزش ها بایستی در بستر خانواده شکل گیرد. مضرات استفاده از مواد مخدر، انواع مواد مخدر، روش استعمال آن ها و غیره….

حداقل اطلاعات و آگاهی لازم والدین از اعتیاد و بیماری اعتیاد برای آگاه کردن فرزندان بسیار مفید و نمونه ایی از پیشگیری میباشد.

اجتماع: جامعه نهادی بالاتر است، که وظیفه آموزش خانواده ها، محافظت از کودکان و نوجوانان، جلوگیری از توزیع و دسترسی آسان مواد مخدر در مدارس و.. ترویج فرهنگ نه گفتن به مواد مخدر، ایجاد فضا های ورزشی، افزایش سطح آگاهی افراد و… را بر عهده دارد. امید است که با همکاری همه جانبه میان اجتماع، خانواده و نیرو های دفاعی کشور، بتوان ریشه اعتیاد را خشکاند.

پایان پیام.

خانم نیلوفر ساکی

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *