قرص زولپیدم و ریتالین, معرفی انواع مواد مخدر و محرک

اعتیاد به قرص زولپیدم و ریتالین

Rate this {لطفا به محتوا امتیاز دهید}

تاریخ بروز رسانی آگوست 14, 2020 %%

امروزه با به موارد مختلف بستری در  کمپ ترک اعتیاد  داریم اکثر نوجوان و جوانان برای ترک اعتیاد قرصهای مانند ریتالین و زولپیدم بصورت فراگیر در قشر دانش آموزان و دانشجویان داریم بخصوصی در فصل امتحانات مصرف بالاتر میرود و خطر وابستگی بالاتر میرود.

معمولا بیماران از قرص زولپیدم به عنوان جایگزینی برای داروی ترامدول استفاده می کنند. این در حالی است که پژوهشگر و مدیر کل سابق امور فرهنگی و پیشگیری ستاد مبارزه با مواد مخدر بیان کرده است، که این قرص یک داروی خواب آور بوده و اعتیاد آور نیز می باشد. وی اذعان کرد که نباید بیش از 7 الی 10 روز از آن استفاده شود.

Complications of Zolpidem and Ritalin tablets

Complications of Zolpidem and Ritalin tablets

عوارض مصرف زولپیدم و ریتالین

زولپیدم دارویی است که برای درمان بی خوابی تجویز می شود و برای درمان کوتاه مدت اختلالات خواب توصیه می شود. نیمه عمر این دارو حدود 2 الی 3 ساعت است و حدود 15 دقیقه بعد از مصرف اثرات آن شروع می شود. این دارو را می توان با نام های تجاری دریمکس، استیل ناکت، زولپیرست، زولیناکس از داروخانه ها تهیه نمود.

استفاده از این دارو علاوه بر خواب آور بودن آن، باعث ایجاد تحمل در آن ها نیز می شود. همچنین قطع ناگهانی آن می تواند سبب بروز دلیریوم، تشنج و یا عوارض جانبی دیگر شود. این اثرات در صورت مصرف طولانی مدت و با دوز زیاد بروز می کنند. ترک این دارو در افرادی که به صورت فیزیکی وابسته شده باشند و یا در آن ها تحمل به زولپیدم ایجاد شده باشد، باید به صورت تدریجی و طی چند ماه صورت بگیرد. این کار را تا آنجایی انجام می دهند که احتمال بروز عوارض جانبی در آن ها کاهش یابد.

احتمال وابستگی فیزیکی و همچنین تمایل به موادی مانند اعتیاد به الکل در این افراد بسیار بالاست. در واقع تجویز این دارو برای افراد الکلی، افرادی که سابقه سو مصرف دارو دارند و همچنین افرادی که دارای سابقه وابستگی به دارو های خواب آور و یا آرامبخش را دارند، باید در مورد مصرف این قرص ها احتیاط کنند.

عوارض مصرف زولپیدم

مصرف قرص های زولپیدم با عوارض زیر همراه می باشند:

  1. تهوع
  2. استفراغ
  3. خواب آلودگی
  4. گیجی
  5. سردرد
  6. یکی دیگر از عوارض نادر این قرص ها، راه رفتن در خواب می باشد.
  7. دوبینی یکی دیگر از عوارض استفاده از قرص های زولپیدم است.
  8. این قرص در برخی افراد موجب توهم شدید نیز می گردد.

ریتالین دارویی که جهت درمان پیش فعالی استفاده میشود .اگر تحت نظر پزشک مصرف شود مشکلی ندارد اما مصرف خودسرانه آن باعت ایجاد اعتیاد شدید آن میشود و علائم آن شبیه کسانی است که مصرف و اعتیاد به شیشه دارند .

مواد محرک کاکتوس

Cactus Drug Addiction

Cactus Drug Addiction

کاکتوس گیاهی است کوچک و بدون خار که ترکیب اصلی آن مسکالین می باشد. این گیاه توهم زا بوده و با نام پیوت نیز شناخته می شود. و اعتیاد آن همانند اعتیاد به مواد محرک همانند شیشه ، گل و غیره میباشد .اگرچه کزارش آن در ایران کمتر است . مسکالین ماده اصلی و فعال گیاه کاکتوس است و در گذشته از آن به عنوان دارویی ضد درد برای درمان درد ها استفاده می کردند. نوع مصرف این ماده مخدر به صورت تازه بوده و با بریدن قسمتی از قسمت فوقانی گیاه و جویدن آن و یا با خشک کردن و ساییدن آن، پودر گیاه را به صورت کپسول در آورده و مورد استفاده قرار می دهند. ترکیب مسکالین به روش آزمایشگاهی و مصنوعی نیز امکان پذیر بوده و امروزه در قرص های اکستازی به وفور استفاده می شود.

این گیاه کاکاتوس دارای عوارض جانبی از قبیل:

  1. خیالبافی در درجه های مختلف
  2. توهم
  3. سردرگمی
  4. ناهماهنگی
  5. گیجی

این گیاه موجب وابستگی فیزیکی نشده و همچنین وابستگی روانی نیز به وجود نمی آورد. معمولا بعد از مصرف چند روزه آن، فرد به مقدار مصرفی مسکالین سابق مقاوم شده و برای استفاده روزانه و منظم آن رغبت خود را از دست می دهد. از جمله روش های مصرف آن، به صورت تازه، پودر شده و یا همراه با ماری جوانا است. نوع دیگر مصرف آن از راه دهان و به صورت کپسول و یا به شکل جوانه های کاکتوس است. اما معمولا بهترین و سریع ترین راه به صورت مایع است.

عوارض ناشی از مصرف کاکتوس

این گیاه می تواند موجب اختلالات ذهنی شود و از این رو برای افرادی که خودشان دچار مشکلات روانی هستند، بسیار خطرناک است. از نشانه های مصرف مسکالین می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  1. گشادی مردمک چشم
  2. تعریق زیاد
  3. یاوه گویی
  4. سردرگمی

این گیاه تداخل شدید با الکل داشته و موجب اختلالات ذهنی شدیدی می شود. همچنین این ماده منجر به عدم تشخیص جهت ها، نشان دادن رفتار های خشونت بار، ترس های توهمی و گاهی استفراغ نیز می شود.

در حال حاضر مصرف قرص زولپیدم و ریتالین با توجه به شرایط مصرفی اگر با دوز بالا باشد بستری در کمپ ترک اعتیاد میسر نمیباشد و در وهله اول باید به کلینیک ترک اعتیاد و یا بیمارستان جهت بستری اقدام کنند که دوز مصرفی انها و قسمت اولیه سم زدایی انجام گیرد و میتوان جهت درمان بعد از مرحله اولیه سم زدایی به کمپ ترک اعتیاد مراجعه کنند اما اگر طول مصرف و تعداد آن کم باشد با ویزیت اولیه پزشک مرکز  میتواد جهت ترک اعتیاد در مرکز اقدام کرد .

قطعا فردی که در ماه بیش از 4500 عدد قرص های خواب آور مصرف می کند، نمی تواند زندگی عادی داشته باشد. از این رو باید با آگاهی کامل و تنها با تجویز پزشک به مصرف این دارو ها پرداخت. همچنین خانواده ها نیز باید آگاه باشند ،که با ابراز کمی درد از سوی  فرزندان خود، به آن ها داروی مسکن و یا آرام بخش ندهند.

پایان پیام.

نیلوفر ساکی

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *