تاریخ بروز رسانی اکتبر 15, 2018 %%
طی تحقیقی که در میان بیماران اعتیاد صورت گرفت، مشخص شد که اکثر آنان از بیماری های روحی و روانی رنج میبرند. یکی از این بیماری های روحی افسردگی است. اغلب خود این بیماری است که افراد را به سوی اعتیاد سوق می دهد. ایجاد احساس رخوت و بی حالی که در اثر مصرف مواد مخدر به وجود می آید، یکی از دلایل فرار از مشکلات و فکر و خیال است.
بنابراین افرادی که دچار مشکلات عدیده در زندگی خود هستند، مانند از دست دادن عزیزان، شکست عشقی و… که به هر دلیلی نمی توانند راه حل منطقی برای مشکل خود بیابند، رو به اعتیاد آورده تا از این طریق خود را تسکین دهد.
درجات مختلف افسردگی
افسردگی حاد یک بیماری روحی شدید بوده که فقط با کمک دکتر قابل معالجه است. این نوع از افسردگی شبیه یک حس گذرای غمگین شدن نیست که به خودی خود بر طرف شود. افسردگی حاد به نحوه نگرش فرد به دنیا و خود او باز می گردد. شخص در این حالت با منفی ترین دید و به بی رحمانه ترین شکل خود را نقد می کند و از لحاظ فیزیکی امکان دارد به خود آسیب برساند. این نشانه ها در صورتی که درمان نشوند، ممکن است ماه ها و یا حتی سال ها فرد را درگیر کرده و بر کیفیت زندگی او اثر بگذارند.
علائم افسردگی
افسردگی دارای نشانه های متعددی است. هر شخص همه علائم را تماماً از خود نشان نمی دهند. این نشانه ها نه تنها از فردی به فرد دیگر فرق کرده، بلکه شدت آن ها نیز متفاوت است. از جمله این علائم می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- داشتن احساس غم و اندوه شدید
- بدبینی
- ناامیدی
- احساس گناه
- احساس بی ارزش کردن
- کاهش انرژی
- خستگی های مفرط
- عدم داشتن تمرکز
- از دست دادن اشتها
- اقدام به خود کشی
- تندخویی
- تحریک پذیری
- زودرنجی
- بی قراری
- بی حوصلگی
- داشتن مشکل در خوابیدن
- عدم ثبات در تصمیمگیری و یا از دست دادن قدرت تصمیمگیری
از جمله نشانه های فیزیکی آن نیز می توان به سر درد، اختلالات گوارشی و درد های مزمن اشاره کرد.
شیوع افسردگی در معتادان
میزان افسردگی در افراد معتاد به الکل و مواد مخدر 4 برابر بیشتر از دیگران است و همچنین میزان افسردگی در زنان معتاد 2 برابر مردان معتاد است. این آمار حتی برای انسان های سالم نیز برقرار است. زمانی که معتادی قصد ترک مواد را دارد، علاوه بر درمان های روحی، باید به درمان های جسمی ناشی از وابستگی به مواد مخدر نیز مبادرت ورزید.
درمان های موجود برای رهایی از افسردگی
افسردگی در معتادان به روش دارو درمانی و دارو های ضد افسردگی درمان می شود. دارو درمانی در بین معتادان به الکل بیشتر از سایر معتادان جواب می دهد. البته باید در نظر گرفت که دارو درمانی و فقط بخشی از روش درمان است و نباید جایگزین روان درمانی و آموزش مهارت زندگی شود. اما باید در نظر گرفت که دارو درمانی باید توسط متخصصی که به اعتیاد آگاهی کامل دارد صورت گیرد، زیرا که برخی از دارو هایی که برای درمان افسردگی استفاده می شوند، خود اعتیاد آور می باشند.
پایان پیام.