آموزشی مطالب اعتیاد

اعتیاد چیست ؟

Rate this {لطفا به محتوا امتیاز دهید}

تاریخ بروز رسانی نوامبر 1, 2019 %%

معنای واقعی اعتیاد چیست  چه می باشد و چگونه می تواند اعتیاد به مواد مخدر را ترک کرد؟

 معتاد به شخصی اطلاق می شود که از هم لحاظ روحی و هم جسمی به یک نوع ماده گرایش شدید داشته و دیگر اعتیاد را یک حالت روانی می گویند که در نتیجه تأثیر یک دارو بر روی موجود دیگری است که باعث میل و کشش بسیار در وی می شود.

اعتیاد چیست

اعتیاد چیست

در تعریفی دیگر اعتیاد چیست ؟

این گونه بیان می کنند : اعتیاد حالتی است حاد و یا متناوب، که برای سلامت و بهداشت خود فرد و اجتماع مضر می باشد. این حالت در اثر مصرف مواد طبیعی و صنعتی به وجود می آید. این تعریف از نظر فیزولوژیست ها، در اثر مصرف پی در پی و یا تفننی موادی حاصل می شود که باعث تحریک شدن سلول های عصبی و دستگاه عصبی می گردد. در این مرحله بیمار برای ترک به داروی بیشتری نیاز داشته تا بتواند در حالت تعادل قرار گیرد. در تعبیری دیگر اعتیاد را یک حالت روانی می گویند که در نتیجه تأثیر یک دارو بر روی موجود دیگری است که باعث میل و کشش بسیار در وی می شود.

WHO اعتیاد را چنین تعریف می نماید:

ترک اعتیاد از دیدگاه WHO با انتشار سم در بدن فرد معتاد همراه بوده، و هم برای شخص و هم برای اجتماع مضر می باشد، که بر اثر مصرف مواد صنعتی و یا طبیعی به وجود می آید. افراد معتاد دارای ویژگی های زیر می باشند:

  1. این افراد سعی می کنند که به هر طریقی موادی که به آن نیاز دارند را به دست بیاورند.
  2. این افراد معمولاً رفته‌رفته در استفاده از مواد افراط کرده و علاقه شدیدی به آن می یابند.
  3. معتادان معمولاً هم از لحاظ روحی و هم از لحاظ جسمی به مواد وابسته بوده و در صورتی که مواد مورد نظر را مصرف ننماید، آثار روحی و جسمی در وی پدیدار می شود.

پیشینه استعمال مواد مخدر

معتاد کیست؟ معتاد به شخصی اطلاق می شود که از هم لحاظ روحی و هم جسمی به یک نوع ماده گرایش شدید داشته و به طور بیمار گونه‌ای اقدام به مصرف آن می کند که تمامی این حالات، به دلیل تأثیرات مواد بر سیستم مغزی او می باشد.

ایجاد وابستگی روانی و جسمانی در فرد معتاد

وابستگی روانی در واقع یعنی شخص از لحاظ روحی به مصرف مکرر مواد نیاز داشته و مدام اقدام به تکرار مصرف آن ماده می کند. ایجاد وابستگی فیزیکی در فرد معتاد این نوع وابستگی در گرو مصرف مواد مخدر است و تا زمانی که فرد معتاد آن را استفاده کند، مشکلی برای وی پیش نمی آید و اگر به هر دلیلی این ماده به بدن او نرسد، آثار نامطلوبی در رفتار وی ایجاد می شود.

نحوه تصمیم‌ گیری برای ترک اعتیاد

در بعضی مواقع، پس از مدتی فرد معتاد دیگر از مصرف بیشتر مواد مخدر لذت نبرده و تمایل می یابد که ترک کند، اما این لذت برای ترک دائم نیست، بلکه لذتی است که در اثر مصرف دوباره مواد مخدر به دست می آید. بسیاری از معتادان عنوان داشته اند که بعد از ترک و با شروع دوباره، لذتی افزون تر را تجربه نموده‌اند. اما در این بین، معتادانی نیز هستند که واقعاً به قصد ترک دائم این کار را انجام می دهند. این افراد در واقع بعد از دیدن خود و وضعیت نامطلوبی که در آن قرار گرفته‌اند و همچنین رفتار های ناشایستی که از جانب اطرافیانشان با آن ها صورت می گیرد، اقدام به ترک می کنند. برخی از این افراد پس از ترک با مشکلاتی از قبیل بیکاری، بی انگیزه بودن و… رو به رو شده که همین امر باعث می شود تا فرد دوباره به‌سوی اعتیاد روانه شود. در برخی از حالات نیز، فرد با ترک و شروع یک کار پردرآمد، برای لذت بیشتر دوباره به سوی مواد مخدر باز می‌گردد.

گفتار درمانی و آموزش مهارت زندگی

گفتار درمانی و آموزش مهارت زندگی

ترک اعتیاد یک امر کاملاً جدی بوده و نباید گمان کرد که فرد معتاد را پس از ترک می توان به حال خود رها کرد زیرا که این ترک، یک ترک موقت بوده و در صورتی می توان خلاف آن عمل کرد و آن را یک ترک دائم دانست که با اینکه فرد دارای دسترسی به هروئین  ، شیشه  یا هر ماده مخدر دیگری است، اما آن قدر دارای زیربنای روحی قوی می باشد ( رفتن به جلسات بهبودی انجمنی پرهیز مدار در طی درمان ضروری میباشد ) که از آن استفاده ننماید. اما همیشه باید در نظر گرفت که در عمق هر ترک اعتیادی بازگشتی وجود دارد و این نکته در مراحل اولیه ترک بسیار با اهمیت است. زیرا که به محض دسترسی فرد به مواد، اراده او ضعیف شده و احتمال بازگشت او بیشتر می شود.

( مقاله اختصاصی مرکز گروه همتا احیاء زندگی )

خانم نیلوفر ساکی

پایان پیام.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *