معرفی انواع مواد مخدر و محرک

اعتیاد به ریتالین

Rate this {لطفا به محتوا امتیاز دهید}

تاریخ بروز رسانی آگوست 14, 2020 %%

متاسفانه باوری در جامعه حاکم است، که نشان از ناآگاهی مردم نسبت به دارو های موجود در داروخانه ها دارد. یکی از دارو هایی که در میان نوجوانان و دانشجویان از دارو هایی که در میان نوجوانان و دانشجویان بسیار رایج مورد استفاده قرار می گیرد، “رتالین” است اعتیاد به ریتالین و اعتیاد به زولپیدم که از آن به عنوان قرص شب امتحان یاد می شود. رتالین دارویی است که برای افراد بیش فعالی که مشکل تمرکز دارند، تجویز می شود.

اختلال اعتیاد به ریتالین

در این خصوص اگر شخص عادی به مصرف این دارو بپردازد، دچار اختلالات شدید گفتاری و رفتاری می شود. از جمله عوارض استفاده از رتالین افزایش فشار خون، درد مفاصل، حرکات غیر قابل کنترل بدن، گیجی، تپش قلب، هذیان گویی، توهم، شخصیت زدایی و… می باشد.

Complications of Zolpidem and Ritalin tablets

Complications of Zolpidem and Ritalin tablets

متاسفانه رتالین با نام تجاری متیل فنیدیت در داروخانه ها به وفور یافت می شود و به راحتی در دسترس همگان است. این دارو تمرکز را بهبود بخشیده، اشتها را کم می کند و خلق را بالا می برد. علاوه بر این، رتالین با ایجاد اختلال در خواب سبب بروز شب بیداری می شود.

رتالین تنها داروی اعتیاد آوری نیست که در داروخانه ها موجود است. بلکه “بنزودیازپین”، داروی دیگری است از خانواده زپام ها، که برای ایجاد آرامش و اختلال خواب تجویز می شود. از سایر دارو های این خانواده می توان به کلونازپام، دیازپام، اکسازپام، لورازپام و… اشاره کرد که همگی دارای تاثیری مشابه هستند. این دارو ها برای کنترل اضطراب، بی قراری و بی خوابی مورد استفاده قرار می گیرند. اما متاسفانه استفاده خودسرانه از این دارو ها نه تنها موجب بهبود عملکرد شما نمی شود، بلکه عوارضی جبران ناپذیر و اعتیاد را به همراه دارد.

قرص های “کلردیازپوکسی” و “زاتاکس یا آلپرازولام” از دیگر دارو های اعتیاد آور موجود در داروخانه می باشد. گاه مشاهده شده است که نوجونان و جوانان از این دارو ها، حتی تا 150 قرص در طول روز مصرف کرده اند.

قطعا فردی که در ماه بیش از 4500 عدد قرص های خواب آور مصرف می کند، نمی تواند زندگی عادی داشته باشد. از این رو باید با آگاهی کامل و تنها با تجویز پزشک به مصرف این دارو ها پرداخت. همچنین خانواده ها نیز باید آگاه باشند ،که با ابراز کمی درد از سوی  فرزندان خود، به آن ها داروی مسکن و یا آرام بخش ندهند.

گوتکا، مخدری که مانند شکلات در دست بچه ها قرار می گیرد

اگر در خیابان های سیستان و بلوچستان قدم بردارید و با فرهنگ و آداب و رسوم این قوم آشنایی کامل نداشته باشید، خیابان های پر از لکه های خون شما را بهت زده و یا شاید هم وحشت زده خواهد کرد. لکه های خونی که شبیه به جای ماندن از درگیری های خونین می باشد. اما نگران نباشید. در این استان درگیری مسلحانه ای رخ نداده است، تنها این لکه ها آثار به جای مانده از مصرف گوتکا می باشد.

گوتکا ماده مخدر جدیدی است، که از مرز های هند و پاکستان و در بسته های شیک که روی آن ها عکس هنرپیشه ها و خواننده های معروف قرار دارد، وارد می شود. این بسته های 3 تا 5 گرمی به راحتی در هر سوپر مارکت و یا دکه ای قابل خریداری است. در حقیقت قیمت 500 الی 1000 تومانی این بسته سبب شده است ،که شما به راحتی در دست یک بچه ی 12 ساله در مدرسه یک گوتکا ببینید.

متاسفانه گوتکا تنها ماده وارداتی از سوی پاکستان نیست. بلکه مواد مخدر دیگری نظیر پان، بی تی و جیم نیز به راحتی و به وفور در دسترس همگان است. آثاری که این مواد مخدر بر روی بدن می گذارد در طولانی مدت بوده و از این رو خانواده ها متوجه این قضیه نمی شوند، تا اینکه کار از کار می گذرد. گوتکا تاثیر شبیه به آهک داشته و بعد از مدتی مصرف، سبب قرمز شدن دندان ها می شود.

مشخص است که در دسترس بودن این مواد به دلیل عدم آگاهی این افراد نسبت به این ماده مخدر جدید است. سال هاست که در مورد مصرف تریاک و هروئین در این استان فرهنگ سازی و اطلاع رسانی می شود. حال دیگر نوبت به مواد مخدر صنعتی رسیده است.

پایان متن.

نیلوفر ساکی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *