آموزشی مطالب اعتیاد

روش شناخت چرخه بیماری اعتیاد

Rate this {لطفا به محتوا امتیاز دهید}

تاریخ بروز رسانی نوامبر 23, 2018 %%

شناخت چرخه بیماری اعتیاد نکته مهمی میباشد، اعتیاد یک بیماری پیشرونده است که در صورت عدم درمان( ترک اعتیاد ) باعث مرگ افراد می شود. این بیماری یک ارتباط تسکین دهنده با یک ماده روان گردان و یا تاثیرگذار است که بر ذهن و یا رفتار افراد تاثیر سوء می گذارد.

اعتیاد در کل به عنوان حالتی است که در آن بدن انسان برای انجام فعالیت های عادی خود به یک ماده یا یک رفتار خاص وابسته است.

recognition of addiction disease

شناخت و چرخه بیماری اعتیاد

  • مسیر اعتیاد
  • شروع وسوسه
  • از دست دادن سلامت عقل
  • آغاز هوس کاذب
  • مقاومت فیزیکی بدن
  • گذراندن مراحل پوچ و ناامیدی
  • رسیدن به انتهای خط

اعتیاد تنها برای مواد مخدر نیست بلکه اعتیاد به عشق، اعتیاد به سکس، اعتیاد به قمار، الکل، تریاک و انواع مواد محرک مانند شیشه و گل غیره…. نیز می توانند مانند مواد مخدر فرد را رو به نابودی بکشانند.

مرحله اول شروع وسوسه

فرد با مصرف احساس لذت و شور فراوانی را کسب می نماید  مواد مخدر باعث می شود که بتوانیم استرس و مشکلاتشان را راحت تر تحمل نمایند. خود درگیری های بی وقفه سبب می شود که برای داشتن احساس لذت و نعشگی، پی در پی مواد مصرف شود و برای اینکه نعشگی اولیه را احساس کنند، سعی می کنند مصرف مواد مخدر خود را افزایش دهند. در میان هیچ چیز به جز مصرف مواد مخدر سبب لذت و راحتی فرد معتاد نمی شود در این حالت فرد تمام علاقه و انگیزه خود را به جز تهیه و مصرف مواد مخدر از دست می دهد تهیه و مصرف مواد به اولویت اول زندگی فرد تبدیل شده و از توجه به خود، خانواده و اطرافیانش غافل می شود.

The method of recognizing the addiction disease

جنبه بیماری اعتیاد

دوم از دست دادن سلامت ارتباطی مغز و عقل

مصرف مواد مخدر باعث می شود که سیستم ارتباطی مغز مختل شود، افکار انسان مغشوش، غیر منطقی و غیر ارادی شوند. این نوعی تعریف از نداشتن سلامت عقل است در این حالت شخص نمی تواند قضاوت منطقی و صحیحی داشته باشد فرد دچار توهم و انکار می شود و باز هم برای استفاده از مواد مخدر از روش های توجیهی و بهانه گیری برای ادامه اعتیاد استفاده می نماید. او سعی می کند که با بهانه گیری برای ادامه اعتیاد، منطقی جلوه دادن مصرف، ناصادقی با خود و اطرافیانش، کم جلوه دادن میزان مصرف  و… بیشتر به سوی مواد مخدر برود، وجود افکار ناسالم و جنون آمیز باعث بروز رفتار های مخرب و ویرانگر و اقداماتی چون جرم و جنایت و خشونت منجر می شود زندگی فرد در این حالت بیش از پیش غیر قابل اراده می شود. در این مرحله برای ترک نمی توان به عقل و اراده خود اتکا کرد، زیرا که این دو نمی تواند فرد را نجات دهد.

سوم خواسته کاذب

مصرف مواد مخدر ساختار مغز شخص را تغییر داده و چگونگی ارسال و دریافت اطلاعات از سوی سلول های مغز حالت طبیعی خود را از دست می دهد. در این حالت مغز احساس نیاز شدید به مواد مخدر بدون توجه به عواقب آن می کند که به این حالت ویار گفته می شود. مغز ما برای انجام فعالیت های روزمره به تدریج نیاز به مصرف بیشتر مواد مخدر دارد و برای تهیه آن احتمال دست زدن به کار های بی شمانه بسیار زیاد است.

پنجم گذراندن مراحل پوچ و ناامیدی

در این مرحله شخص احساس پوچی و ناامیدی می کند و او دچار افسوس شده و احساس گناه می کند. شخص در این حالت تصور می کند که توانایی انجام ترک اعتیاد  و یا کنترل آن را دارد، که این خود نوعی دیوانگی و نداشتن سلامت عقل است. فرد قاطعانه تصمیم به ترک و یا قطع مصرف می گیرد، اما همواره عصبانی، بی قرار و افسرده است، در حالی فرد نمی داند که بدون مواد چگونه زندگی کند و بدون وقفه به مواد مخدر فکر می کند و تمام فکر و ذکرش تهیه مواد مخدر است. این شخص همواره اسیر وسوسه مصرف مواد مخدر است زیرا که او برای انجام فعالیت های عادی خود به این مواد نیازمند است و اگر به او مواد نرسد او دچار خماری می شود. شخص می تواند برای مدتی اراده خود را به کار بسته و مواد را ترک کند، اما پس از مدتی دوباره استفاده از مواد را از سر می گیرد.

مرحله آخر رسیدن به انتهای خط

این چرخه بارها تکرار می شود تا اینکه شخص برای مرکز ترک اعتیاد و یا مصرف مجدد تجربه کسب کند. این تجربه گاهی شخص را راهی بیمارستان، تیمارستان و یا زندان می کند، بسیاری از این افراد خودکشی کرده و یا دچار بحران های حاد می شوند پس بهتر است هرچه زودتر شخص بیمار وارد مرحله درمان اقدام کند .

پایان پیام.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *