تاریخ بروز رسانی نوامبر 1, 2019 %%
اعتیاد به الکل یا همان الکلیسم، یکی از رایجترین نوع اعتیاد در دنیا می باشد. در این نوع اعتیاد شخص نوعی از مشروبات را مصرف می نماید، که حاوی الکل می باشند، و بیمارانی که به برای ترک اعتیاد الکل به کمپ مراجعه میکنند که باشدت بیشتر مصرف اختلال روحی و روانی و مشکلات حافظه شدیدی رنج میبرند حتی در لحضه مشاهده شده که زمان و مکان و حتی شخص را فراموش میکنند و گاها اقدام خانواده به ناچار جهت درمان بصورت ترک اجباری به مرکز جهت بستری و درمان اعمال میکنند .
الکل موجود در این نوع مشروبات، از نوع اتانول بوده که از تخمیر میوه، سبزی و یا دانه های گیاهی حاصل می شود. این مشوربات در میزان الکل موجود در خود با یکدیگر متفاوت هستند. مثلاً آبجو دارای 5%، شراب 10 الی 15 درصد، ویسکی و عرق 40 درصد الکل دارند. که به رنگ های متفاوت در بازار موجود است. البته برخی از افراد نیز از الکلهای پزشکی نیز استفاده می کنند. آن ها این الکل را با دیگر نوشابه ها مخلوط کرده و همینطور مشروبات تقلبی که از قرصهای خواب آور پام ، حتی قرص متادون و غیره ترکیب شده ، مصرف مینمایند. بدترین نوع مصرف الکل، اتانول یا همان الکل صنعتی است که از تخمیر چوب به دست میآید. این نوع از الکل بسیار خطرناک بوده و در صورت مصرف مداوم و به مقدار زیاد باعث کوری، کما و یا حتی مرگ میشود.
عوارض جانبی اعتیاد به الکل
این عوارض هم بر روی جسم انسان تأثیر گذاشته و هم بر روی روحیات وی. در زیر به بخشی از آنها میپردازیم.
- عوارض جسمانی اعتیاد به الکل: این ماده باعث کاهش فشارخون، احساسگر گرفتگی، عدم تعادل هنگام راه رفتن و.. میشود.
- عوارض روانی مصرف الکل: داشتن رفتار نامناسب، پرحرفی و یا کمحرفی، بیان حرفهای مبهم و نامربوط، پرخاشگری و یا گوشهگیر شدن، اختلال در انجام کارهای ظریف و داشتن عدم تعادل، اختلال در تمرکز.
عوارض اعتیاد الکل به مصرف طولانیمدت میتواند شامل عوارضی از قبیل اختلال در خواب، مبتلا شدن به بیماریهای معده نظیر زخم معده، از بین رفتن مری و کبد، سوء تغذیه و ابتلا به فشارخون بالا، قرار گفتن در معرض ریسک حمله قلبی و مغزی، دچار شدن به ضعف عضلانی، ناتوانی جنسی، توهمات شنوایی، فراموشی طولانی مدت، ریسک بالای ابتلا به سرطان های مری و معده.
نحوه ترک الکل
الکل از جمله موارد درمانی است که نباید به یکباره کنار گذاشته شود بنابراین حتما جهت ترک اعتیاد الکل به یک مرکز مجاز و تحت نظر پزشک اقدام به ترک داشته باشد ، زیرا افرادی که به مدت طولانی و آنهم به مقدار زیاد از آن مصرف می کردند، اگر یکباره آن را کنار بگذارند و یا مقدار آن را به صورتی ناگهانی کاهش دهند ، به علائم زیر دچار می گردند:
- تعریق شدید
- افزایش ضربان قلب
- رعشه شدید در دست ها
- بی خوابی های طولانی
- تهوع و استفراغ
- تشنج
- توهمات شنوایی و یا بینایی
تقریباً تا 72 ساعت پس از ترک احتمال بروز تشنج در فرد امکان پذیر است. در این مدت حالت های هذیانگویی شدید به فرد دست داده، که ممکن از به مرگ منجر شود. در این دوران فرد نباید به هیچ عنوان تنها باشد.
علائم وابستگی به الکل
مصرف الکل در مقدار کم و به صورت تفننی نمی تواند فرد را دچار حالت های زیر کند. بنابراین اگر فردی این علائم را در خود و یا اطرافیانش مشاهده نمود، می تواند اطمینان حاصل کند که وی معتاد به الکل است. علائمی مانند:
- شخص نمی تواند میزان مصرف خود را کنترل کند.
- داشتن علاقه زیاد به مصرف الکل
- تحمل در مقابل نعشگی و مستی ( این افراد حتی در صورت استفاده از مقادیر بالای الکل هم نعشه مستی نمیشوند)
- داشتن اضطراب، رعشه در اندام ها، تعریق در صورت دیر مصرف کردن الکل
این مطلب در حال بروز رسانی میباشد و ادامه دارد ……
( مقاله اختصاصی مرکز گروه عطر پاکی )
خانم عطر پاکی
پایان متن.