تاریخ بروز رسانی جولای 18, 2020 %%
در نشستی که با حضور دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ سردار مومنی صورت گرفت، خبر از طرحی ضربتی علیه معتادان متجاهر و مواد فروشان داده شد، که حس رضایت و امنیت را برای جامعه به همراه داشت. طی عملیاتی که طی چند روز اخیر در غرب، مرکز و مناطق مرکزی تهران صورت گرفت، تعداد بسیاری از قاچاقچیان، مواد فروشان و معتادان متجاهر دستگیر شده و روانه بازداشتگاه و کمپ اجباری شده اند.
سردار مومنی عنوان داشتند که این طرح به منظور پاکسازی شهر تهران و در پی آن ایجاد و بازگرداندن امنیت به این کلانشهر صورت گرفته است. از آنجایی که اعتیاد ریشه بسیاری از مشکلات اجتماعی مانند طلاق، سرقت، قتل و… می باشد، باید این مسئله از ریشه حل شود.
با شروع این عملیات، بخش هایی از تهران که گمان می رفت در فساد و اعتیاد غرق شده اند، دوباره به مناطقی برای زندگی پاک تبدیل شده و کسب و کار در آنجا رونق گرفت. اما با توجه به گستردگی این مناطق و شیوع اعتیاد در هر نقطه دیگر تهران، این عملیات برای ماه ها و در مناطق مختلف صورت خواهد گرفت تا به صورت کلی این مشکل حل و فصل گردد
معتادین متجاهر و کارتن خواب
از آنجایی که بزرگترین مشکل ما به جای مواد فروشان ترانزیت مواد مخدر است و در یک سال گذشته این نقل و انتقال حدود 18 درصد افزایش داشته است، دور از انتظار نیست که این عملیات ها به مرز های ایران و افغانستان نیز کشیده شود.
افغانستان به عنوان تولید کننده درجه یک تولید مواد مخدر به پشتیبانی از نیرو های آمریکایی، هر ساله بر تولیدات خود افزوده و ظرف دوسال ظرفیت تولید خود را از 200 تن به دو هزار تن افزایش داده است. بدیهی است که یکی از مسیر های ترانزیت این مواد ایران باشد. اما مشکل تنها به تولید تریاک بر نمی گردد؛ بلکه آنچه گریبان گیر افغانستان، ایران و حتی خود آمریکا شده است، مواد مخدر صنعتی خطرناک و ناخالصی است که توسط سوداگران مرگ در افغانستان تولید می شود. این تولیدات با وجود آنکه ضربه های مهلکی به آمریکا وارد می کنند، اما چون سودآور هستند، مورد حمایت این ابر قدرت های جهانی قرار گرفته اند.
طی عملیات های غافلگیرانه ای که در تهران صورت گرفت، در میان معتادان، افراد جوان بسیاری حضور داشتند، که حدود 32 درصد آن ها اذعان داشتند، تنها از روی کنجکاوی برای اولین بار به سراغ مواد مخدر رفته اند و 27 درصد آن ها اعتراف به تحریک شدن از سوی دوستان خود کردند. این آمار نشان دهنده ضعف تربیتی در میان نوجوانان جامعه بوده و باید با فرهنگ سازی، قدرت نه گفتن را در میان افراد جوان و کم تجربه جامعه افزایش دهیم.
طرح جمع آوری معتادان بی خانمان برای درمان اعتیاد بازپروری
اما دستگیری معتادان تنها دستاورد این عملیات ها نبوده است. بلکه با کشف و ضبط بسیاری از سلاح های غیر مجاز مشخص شد که این کشفیات، با 20 درصد افزایش نسبت به سال گذشته همراه بوده است. این عملیات ها که در کل کشور صورت گرفته است، نشان داد که بیش از 75 درصد این سلاح ها در شرق کشور و حدود 25 درصد آن در سایر مناطق کشور پراکنده بوده اند.
پلیس مبارزه با مواد مخدر اعلام کرد که این عملیات ها توسط عاملان اطلاعاتی صورت گرفته است که نسبت به سال گذشته 51 درصد افزایش داشته است. متاسفانه با همکاری هایی که هر سه قوه در این خصوص دارند، باز هم نداشتن قوانین سختگیرانه و پیشگیری کننده سبب شده است، که مواد فروشان و معتادان بتوانند به راحتی بعد از یک دوره محکومیت کوتاه مدت آزاد شده و دوباره به ایجاد فساد بپردازند. اما اگر قوانین بتوانند نیرو های مبارزه با مواد مخدر را یاری کنند، می توان ضربه های مهلکی به قاچاقچیان وارد کرد، که دیگر نتوانند به فروش و حمل مواد مخدر بپردازند.
یکی از راه هایی که باید برای از بین بردن دائمی این افراد انجام داد، مصادره تمامی اموال آن ها پس از دستگیری می باشد. راه دوم ضربه به بنیان های بازدارنده این افراد می باشد. در حقیقت باید قانون به گونه ای اجرا شود که فرد دیگر جرات حمل، فروش و توزیع مواد مخدر را نکند. در راه سومی که باید مورد بحث قرار گیرد، میزان محکومیت معتادان متجاهر است. از آنجایی که این محکومیت حدود 3 ماه در کمپ ترک اعتیاد می باشد، فرد معتاد در ابتدای ترک کردن دوباره وارد جامعه شده و شروع به مصرف مواد مخدر می کند. این روش چیزی جز هدر رفت منابع نمی باشد. اما اگر این مدت محکومیت به 2 سال افزایش یابد، فرد معتاد که حال دیگر از هرگونه مواد مخدری پاک شده است، وارد جامعه شده و آمادگی رو به رو شدن با واقعیت های جامعه را دارد.