ترک اعتیاد بلاگ

آیا معتادان در برابر کوید 19 ایمن هستند؟

Performing Covid-19 test at addiction rehabilitation center
Rate this {لطفا به محتوا امتیاز دهید}

تاریخ بروز رسانی نوامبر 2, 2020 %%

شایعه شده است که افراد معتاد، به بیماری کرونا مبتلا نمی شوند. در این مقاله بر آن هستیم تا با ارائه آمار دقیق و موثق، تعداد معتادانی که به این بیماری دچار شده اند را، به اطلاع خوانندگان محترم برسانیم تا با این شایعات دچار اشتباه نشوند.طی گزارشی که مدیر کل دفتر پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور اعلام کرد، از میان تمامی معتادان متجاهری که از سطح چندین استان کمپ اجباری جمع آوری شدند، جواب تست کرونای 26 نفر از آن ها مثبت می باشد.

به گفته این مقام مسئول، جمع آوری معتادان متجاهر در 6 استان تهران، خراسان رضوی، خراسان شمالی، قم، زنجان و همدان صورت گرفته است. از میان هزاران ها معتاد متجاهر، حدود 26 الی 27 نفر از آن ها به بیماری کرونا مشکوک بوده، که بیشترین آمار مربوط به استان تهران می باشد. تعداد معتادان متجاهری که از این استان جمع آوری شدند، حدود سه هزار نفر می باشند، که همگی به مراکز و کمپ های ترک اعتیاد معرفی و انتقال داده شدند.

تست کوید 19 از معتادین متجاهر و کارتن خواب

از میان این تعداد حدود 20 نفر از آن ها در تست های اولیه بیماری کرونا، علائم مثبت از خود نشان دادند. از این 20 نفر، 15 تن از آن ها به مراکز قرنطینه انتقال داده شده و 4 الی 5 نفر دیگر را راهی مرکز ترک اعتیاد شفق کردند. از میان این 4 الی 5 نفر، دو مورد مشکوک به کرونا و دو نفر دیگر جواب مثبت قطعی گرفتند، که به مراکز درمانی ارجاع داده شدند.

از میان گزارشاتی که از سایر استان ها به دست رسید، استان قم هیچ فرد مبتلا به کرونای نداشت و همدان افراد مبتلا را 4 نفر اعلام کرد. در خراسان رضوی تعداد مبتلایان 2 نفر بود. تمامی این افراد مشکوک به بیماری کرونا بودند، که از همه ی آن ها تست کویید-19 گرفته شد.

کمپ اعتیاد معتادین بی خانمان و متجاهر

این طرح در بسیاری از استان ها قابل اجرا بود. اما برخی از استان ها اعلام کردند، که نیازی به این کار نیست و برخی دیگر نبود زیرساخت های لازم را بهانه ای برای جمع نکردن معتادان متجاهر کردند. یکی از این استان، گیلان است، که تعداد معتادان متجاهر در آن، بسیار بیش از ظرفیت این استان است. از این رو باید از سایر مراکز و کمپ های ترک اعتیاد و چه بسا سایر زیر ساخت ها استفاده کرد، تا بتوان این تعداد معتاد را اسکان داد. البته این آمار مورد قبول ستاد مبارزه با مواد مخدر نبوده و افزایش ظرفیت زیرساخت ها باید با بررسی و اعلام توافق سایر ارگان های مربوطه صورت گیرد.

دفتر پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی

مدیر کل دفتر پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور اذعان داشت، استانی مانند گیلان که از ابتدا تنها 70 معتاد متجاهر در آن تخمین زده می شد، الان اعلام می کند که این آمار 350 نفر است و به دلیل نبود فضای کافی برای آن ها، استاندار دستور داده است، که از مراکز بهزیستی برای نگهداری این افراد استفاده شود. این مراکز شامل مراکز تی سی، واحد اشتغال و مراکز توانمند سازی می باشد. این عمل یعنی ما بیاییم برای معتاد متجاهری که می دانیم درمان درباره او ممکن است جواب ندهد، مراکز اشتغال و توانمند سازی را در یک استان از بین ببریم. همچنین مرکز تی سی در استان گیلان که یکی از بهترین مراکز خوب ما در سطح کشوری است را از بین ببریم. به همین دلیل مشخص است که این تصمیم گیری کارشناسی نشده است و باید مورد بررسی دقیق تر قرار گیرد.

براتی، مدیر کل دفتر پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور می گوید، ما عقیده داریم که معتادان متجاهر خود باید دارای فضای ویژه و مخصوص به خود باشند و برای این امر نباید مراکز دیگر را تعطیل و یا از بین برد، بلکه می بایست با کمک دستگاه ها و ارگان های دیگر، به حل این مشکل پرداخت. زیرا که در هیچ استانی تا به امروز دیده نشده است، که یک مرکز ماده 15 که مرکز اشتغال و توانمند سازی است را، به دلیل اسکان معتادان متجاهر تعطیل کنند.

پایان متن.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *