ترک اعتیاد بلاگ

درمان در کمپ ترک اعتیاد مجاز و غیر مجاز

Rate this {لطفا به محتوا امتیاز دهید}

تاریخ بروز رسانی دسامبر 20, 2018 %%

آیا همه بیماران به یک روش مداوا می شوند؟ آیا برای ترک اعتیاد، باید حتما به کمپ و کلینیک مراجعه کرد و درمان در کمپ ترک اعتیاد مجاز و غیر مجاز …؟ چه مشکلاتی بر سر راه معتادانی است که قصد ترک کردن دارند؟ پاسخ به تمامی این سوالات می تواند دید تازه ای به مسئولان و خانواده افرادی دارد که قصد ترک اعتیاد را دارند. باید دانست که هر فرد با توجه به دلایل گرایش به سوی اعتیاد و عواطف و احساساتی که نسبت به خود و دنیایی اطرافش دارد، به گونه ای خاص درمان گردد.

از این رو سه سازمان همزمان با هم در این زمینه فعالیت می کنند. سازمان بهزیستی کشور که سرپرستی کمپ های ترک اعتیاد را بر عهده دارد و از بیماران به صورت میان و بلند مدت دار نگهداری می کند، وزارت بهداشت و درمان که مسئول رسیدگی به درمان های سرپایی معتادان است و در آخر ستاد مبارزه با مواد مخدر که باید از دسترسی آسان به مواد مخدر جلوگیری میکند.

Camp addiction treatment in authorized and unauthorized

درمان و آموزش در کمپ ترک اعتیاد مجاز و غیر مجاز

مراحل ترک اعتیاد چگونه است؟

متاسفانه آنچه به عنوان مانعی برای ترک اعتیاد آسان در کشور وجود دارد، در واقع نداشتن آگاهی در مورد نحوه ترک مواد مخدر سبب شده است، که بسیاری در این مسیر شکست خورده و دوباره به اعتیاد روی آورند. از جمله باور های اشتباه در مورد افراد معتاد این است که اطرافیانشان سعی می کنند، که حتما با مراجعه به کمپ ها، امکان ترک کردن فرد را فراهم آورند. در صورتی که اگر آگاهی کافی در زمینه بیماری اعتیاد و  در ارتباط با درمانگر اعتیاد تجربه کافی پیدا کرده بودند و می دانستند که باید ابتدا چه مراحلی را سپری کنند شاید دلایل اصلی عود مجدد بیمار به مصرف بسیار کمتر میشده،و گاها بعدها نیازی به حضور اجباری در کمپ ها نبود. چه بسا یک فرد معتاد با چند جلسه مشاوره و ایجاد انگیزه در وی، شعله ای از ترک را در وجود او روشن شود.

مددیار اعتیاد گروه همتا افراد بهبود یافته چه کسانی هستند؟

 در بسیاری از کمپ های ترک اعتیاد، از افرادی برای مددیار از همتا و مشاوره استفاده می شود که خود قبلا معتاد بوده و این مسیر را طی کرده اند. این افراد به دلیل درک بالایی که از وضعیت بیماران در این مراحل بحرانی دارند، می توانند مشاوران خوبی برای آنان باشند. علاوه بر این، معتادان با دیدن یک فرد که خود روزگاری مانند خودشان بوده است و اکنون این چنین به زندگی بازگشته است، انگیزه گرفته و برای ترک همکاری بیشتری می نمایند.

اما همه ی مسئولان موافق این روال نبوده و عقیده دارند که مشاوران حتما باید از افراد تحصیل کرده مانند روانشناس و مددکار اجتماعی  باشند. در صورتی که بسیاری از این معتادان پس از ترک به سراغ علم و تحصیل رفته اند و توانسته اند مهارت های لازم را در این زمینه کسب کنند. بنابراین تجربه نشان داده است که، معتادان ترک کرده، می توانند بازده بیشتری در ایجاد انگیزه و ترک همنوعان خود داشته باشند.

Social worker to leave addiction

Social worker to leave addiction

آفت کمپ های ترک اعتیاد غیرمجاز و مجاز

حدود 17 سال از آغاز فعالیت این کمپ ترک اعتیاد مجاز ها در ایران می گذرد. این کمپ ها از تعداد 300 عدد در 5 سال اول به 1200 عدد در چند سال اخیر رسیده اند. اما متاسفانه آنچه که باعث ضرر به بیماران معتاد می شود، وجود همین تعداد از کمپ های غیر مجاز است. کمپ هایی که به خاطر نداشتن شرایط مناسب مجوز دریافت نکرده اند. مسئولان این کمپ های غیرمجاز، اغلب در ازای مبلغی کم اقدام به ارائه خدماتی بسیار ناچیز به افراد می کنند.

این مدیران در ابتدا کار خود را با اتاقکی محقر در حاشیه شهر شروع کرده و کم کم آن را گسترش داده اند. اکثر این افراد خود معتادانی بوده اند که در گذشته برای ترک به این کمپ ها مراجعه کرده اند و بعد از دیدن درآمد این مراکز، خود نیز به فکر درآمدزایی از این طریق افتادند.

آنچه باعث رونق بیشتر این کمپ ترک اعتیاد اجباری  غیر مجازها شد، تنها داشتن قیمت پایین تر نبود، بلکه استخدام چند مذکور برای گرفتن معتادان و آوردن اجباری آن ها به این کمپ ها بود. در واقع وقتی که خانواده ها از مراجعه فرزندانشان به کمپ ها و نداشتن تمایل برای ترک ناامید می شدند و یا با مقاومت آن ها رو به رو می گشتند، استفاده از این مذکور ها آخرین راه خلاصی از این بیماران بود. حتی مقاومت این بیماران تا جایی ادامه داشت که برخی از خانواده ها برای راضی کردن فرزندان خود، آن ها را نعشه کرده و سپس راهی این کمپ های غیر مجاز می نمودند.

این افراد بعد از نعشگی شروع به داد و فریاد و پرخاشگری می نمودند و در نهایت کار آن ها گاهی به ضرب و شتم کشیده می شد. این کار در برخی مواقع به از دست دادن جان بیمار منجر می شد. در این کمپ ها نه تنها خبری از مشاوره های تخصصی نیست، بلکه بیماران حتی از نیاز های اولیه خود که بهداشت و خوراک است نیز محروم هستند. در این کمپ ها به همان روش های قدیمی که در برخورد با معتادان صورت می گرفت، استفاده می شود.

پایان پیام.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *