تاریخ بروز رسانی جولای 11, 2019 %%
محمد ابراهیم رضایی، عضو کمیسیون امنیت و سیاست خارجی مجلس، بیان داشت: امروزه مبارزه ای دیگر در جامعه در حال شکل گیری است. در این خصوص باید تمامی ارگان های کشور دست به دست هم داده تا با آموزش خانواده ها و کودکان، آن ها را از خطراتی که مواد مخدر در پی دارند، دور کنیم. در این خصوص باید تیم هایی مانند مراکز عطر پاکی مرکز ترک اعتیاد با تجربه برای آموزش خانواده ها در نظر گرفته شود تا راه های جدید توزیع و استعمال مواد مخدر به آن ها آموزش داده شود. همچنین آموزش و پرورش باید از همان دوران دبستان به آگاه سازی کودکان بپردازد.
نقش آموزش و پرورش جهت آگاهی بیماری اعتیاد
همچنین آموزش و پرورش باید از همان دوران دبستان به آگاه سازی کودکان بپردازد. این آموزش ها در دوران راهنمایی باید جدی تر و در دوران دبیرستان باید همه گیر باشند. علاوه بر این، ستاد مبارزه با مواد مخدر باید به کشف باند های توزیع کننده مواد بپردازند و از ورود هر چه بیشتر این مواد به داخل کشور جلوگیری کنند. در کنار این ارگان ها، نیروی انتظامی نیز با شیفت های پیاپی در نزدیکی مدارس باید از دسترسی آسان جوانان و نوجوانان به مواد مخدر جلوگیری کند.
تمامی این پیشگیری ها در کنار آگاه سازی از طریق صدا و سیما، می تواند تا میزان زیادی از آمار اعتیاد بکاهد. باید به دانش آموزان یاد داده شود که چگونه در مقابل وسوسه های دوستان خود مقاومت کنند. چگونه قدرت نه گفتن را بیاموزند و همچنین مهم تر از همه بدانند که با یکبار مصرف کردن مواد مخدر همانند اعتیاد به گل یا همان ماری جوانا، اعتیاد بر آن چیره خواهد شد تا روزی برای ترک اعتیاد. متاسفانه این امر یکی از بزرگترین اشتباهاتی است که در میان نوجوانان اتفاق می افتد. به همین دلیل بایستی بیشترین تلاش در این زمینه صورت گیرد.
منشا بسیاری از آسیب های اجتماعی اعتیاد به مواد مخدر
در جلساتی که با حضور دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر جناب آقای اسکندر مومنی، با خبرنگاران برگزار شد، ایشان اظهار نمودند؛ منشا بسیاری از جرائم در کشور مربوط به مواد مخدر می باشد. هم اکنون قریب به 70 درصد از زندانیان دارای جرائم مربوط به مواد مخدر بوده که در میان این آمار، حدود 50 درصد جرائم به صورت مستقیم به مواد مخدر ختم می شود. این در حالی است که آسیب های اجتماعی مواد مخدر بسیار بیش از آسیب های فردی است. آمار ها نشان می دهد، که حدود 55 درصد طلاق ها بر اثر اعتیاد می باشند.
از این رو تلاش برای پیشگیری و مبارزه با مواد مخدر همواره در حال انجام است. در این خصوص تمامی نیرو های دفاعی کشور، اعم از بسیج، نیروی انتظامی، ارتش و سپاه، به مبارزه علیه ورود و توزیع مواد مخدر در کشور می پردازند و آگاه سازی اعتیاد مانند به قلیان مصرف دخانیات اعتیاد به گل و شیشه در کودکان و نوجوانان در حال انجام است. این مقابله ها در طول 40 سال گذشته 4 هزار شهید در پی داشته است. با این حال، متاسفانه به دلیل نزدیکی ایران و افغانستان، همواره کشورمان راه عبوری برای مواد مخدر از این کشور به سوی اروپا بوده است. با این حال، نیروی های دفاعی کشور هرگز از اینکه خود را سپر بلای انسان ها کنند، ابای نداشتند.
اما مبارزه تنها راه حل برای از بین بردن اعتیاد نیست. بلکه پیشگیری و درمان بیماران اعتیاد در مرکز کمپ ترک اعتیاد برای سلامت جامعه بسیاری ضروری است. مومنی در این خصوص بیان کرد؛ هم اکنون مراکز درمانی کمپ و کلینیک بسیاری در کشور، مشغول کمک رسانی به معتادان می باشند.
پایان متن.