تاریخ بروز رسانی سپتامبر 16, 2020 %%
یکی از دلایلی که سبب آمار بالای اعتیاد در بسیاری از کشور های می شود، موقعیت جغرافیایی آن کشور می باشد. از آنجایی که ایران دارای مرز مشترک با کشور تولید کننده مواد مخدر (افغانستان) دارد، دور از انتظار نیست که جلوگیری از ورود این مواد به کشور با مشکلاتی مواجه باشد. اما از آنجایی که می توان با روش هایی افراد را در برابر مواد مخدر مقاوم کرد، می توان از گسترش و همه گیر شدن بیماری اعتیاد از طریق آموزش لازم جلوگیری به عمل آورد ، آموزش درمان کمپ ترک اعتیاد است.
یکی از روش هایی که از طریق آن می توان از سوق یافتن نوجوانان به مواد مخدر جلوگیری کرد، نوع تربیت آن ها می باشد. این تربیت باید شامل مواردی همچون قدرت نه گفتن، شناختن مواد مخدر و آثار سوء آن و.. می باشد. در این مقاله قصد داریم که به ریشه یابی اعتیاد نوجوانان روش های مقابله با آن بپردازیم.
نوجوانان و جوانان مخاطبان اصلی مواد مخدر مانند اعتیاد به گل و دخانیات در هر جامعه ای هستند. در حقیقت تولیدکنندگان و توزیع کنندگان همواره در جست و جوی مشتریان جدیدی می باشند که بتوانند سود بیشتری کسب کنند. از آنجایی که سطح استاندارد تربیتی در خانواده ها به یک اندازه نیست،
لیست رفتار های پرخطر زیر می تواند مسیر سوق به اعتیاد را در مقاله آموزشی کمپ ترک اعتیاد خانواده ها نشان دهد:
-
عدم یادگرفتن مهارت نه گفتن:
یکی از مهارت هایی که لازم به فرزندان خود آموزش دهید، قدرت نه گفتن می باشد. این ویژگی در زمان هایی که نوجوانان در جمع دوستان خود قرار می گیرند، می تواند بسیار مفید باشد. در حقیقت همه چیز از اولین تجربه نوجوانان در مواجه شدن با مواد مخدر شکل می گیرد. درست زمانی که نوجوان به دلیل پذیرش در جمع مواد مخدر را تجربه می کنند. اگر در چنین موقعیت هایی آن ها بتوانند در برابر تمسخر ها و فشار های روانی دوستان خود مقاومت کنند، می توانند مسیر خود به اعتیاد را مسدود نمایند.
-
انحرافات اخلاقی:
معمولا در خانواده هایی که خود ارزش بینی اهمیت بسیار کمی دارد و یا اینکه به احساست و عواطف یکدیگر اهمیت چندانی داده نمی شود، نوجوانان برای ارضای احساسات خود مجبور به پذیرفته شدن در بسیاری از جمع ها می باشند. همین امر گرایش آن ها را به سوی مواد مخدر بسیار افزایش می دهد.
-
موقعیت زندگی:
شاید بسیار دیده باشید که آمار اعتیاد در حواشی شهر ها همیشه بالاتر از مراکز شهر ها می باشد. دلیل آن نیز تمرکز دلالان مواد مخدر و فرار آن ها از چنگال قانون است. از طرفی نظارت کم دولت بر حواشی شهر ها، کار را برای مواد فروشان و استقرار معتادان بسیار آسان کرده است.
-
رفتار فاقد ترس و لذت جویی:
بسیاری از نوجوانان در خلال دوران بلوغ خود بسیار تمایل به تجربه های متفاوت و بی محابا دارند. برای همین است که اغلب آن ها در مواجه با دوستان معتاد خود، نمی توانند دست رد به سینه شان بزنند. در حقیقت بسیاری از آنان پس از یکبار مصرف مواد مخدر و چشیدن طعم آن، همواره در پی لذت جویی های بیشتر هستند. همین امر کم کم آنان را به سوی اعتیادی فراگیر، سوق می دهد.
-
داشتن غرور کاذب:
یکی از عوامل پر خطری که افراد را کم کم در منجلاب اعتیاد گرفتار می کند، غرور می باشد. این امر با فریب افکار نوجوانان آن ها را به مصرف مواد مخدر تشویق می کند. در حقیقت بسیاری از افراد باور دارند، که اعتیاد نداشته و به راحتی و هر زمان که بخواهند می توانند آن را کنار بگذارند. اما پس از چند بار اقدام به ترک ناموفق سرخورده شده و خود را در دام اعتیاد رها می کنند.
-
داشتن تفریحات ناسالم:
فقر همیشه عامل اعتیاد نیست. بلکه ممکن است افراد ثروتمند نیز در خلال مهمانی های لاکچری خود، به سرو انواع مشروبات الکلی و بعضا مواد مخدر پرداخته و کم کم بساط اعتیاد را رواج دهند. در این گونه مهمانی ها معمولا از مواد مخدر صنعتی، به وفور استفاده می گردد و چون این افراد تمکن مالی مناسبی دارند، به راحتی می توانند به هر مقدار از مواد مخدر دست یابند.
-
فراهم نبود امکانات تفریحی سالم:
یکی از عواملی که سبب بیماری اعتیاد در میان جوانان و نوجوانان می شود، بی حوصلگی و گذراندن اوقات فراغت خود با افرادی است، که خود آلوده به مواد مخدر هستند. در حقیقت اغلب معتادان باور دارند که آنچه آن ها را به سوی مواد مخدر سوق می دهد، نداشتن برنامه و زمان بندی درست برای زندگی شان است.
آنچه در بالا بیان شد، از جمله عوامل ابتلا به بیماری اعتیاد است. قطعا همان گونه که متوجه شده اید، مواجه شدن با هر کدام از این عوامل، تنها از عهده خانواده ها بر نمی آید. بلکه نیاز به همکاری میان ارگان های مختلف است. یکی از مهمترین ارگان ها، ستاد مبارزه با مواد مخدر است که وظیفه حفظ و پاسداری از مرز های کشورمان، در مقابل ورود مواد مخدر را دارد. علاوه بر این، ستاد مبارزه با مواد مخدر بایستی به مبارزه و کشف باند های توزیع کننده و فروشنده مواد مخدر نیز بپردازد.
اما این موارد تنها عوامل اعتیاد نیست، بلکه مسائل فرهنگی در برخی از شهر های ایران نیز افراد را به سوی بیماری اعتیاد سوق دهند. از جمله عادت بد فرهنگی این است که هنوز هم در برخی از شهر های ایران، روسای قبایل و عشیره ها، از بساط منقل و بافور به عنوان پذیرایی شاهانه استفاده می کنند. با این کار قبح و زشتی اعتیاد در نظر افراد از بین رفته و استعمال مواد مخدر را کاری در شان و مردانگی خود می بینند.
پایان پیام.
عطر پاکی